פס מוביל נגישות, היכן זקוקים לו?
חברות מתמחות יודעים לספק פתרונות נגישות שונים, לכבדי הראייה. לצד הפסים לנגישות ניתן להתקין פתרונות כמו משטח נגישות ואמצעים נוספים. אבל עולה השאלה, היכן בעצם כדאי, ראוי או נחוץ להתקין את הפסים לקידום נגישות? התשובה היא שהם נחוצים בראש ובראשונה בדרך למקומות מרכזיים. חשבו על מקומות, מבנים או מוסדות המשרתים ציבור רחב של אנשים. חשבו על מוסדות בריאות, מוסדות חינוך, מרכזי תרבות. חשבו על מקום שמספק מענה לציבור, אך לעיוור או לעיוורת יהיה קשה למצוא את דרכם לשם בתוך האפלה. בדיוק במקומות הללו קובע השכל הישר או לעיתים התקנות, שיש להתקין פתרונות נגישים. הפסים הם ממש מסלול ומורה דרך. הם מובילים דרך נתיב מסודר, כאשר התחושה היא דרך הרגליים. הפס, לעיתים גם שני פסים מקבילים, מאפשר לכבדי ראייה להרגיש מתי הם דורכים על הדרך הנכונה ומתי הם סוטים ממנה. כך, קל להגיע ליעד, ממש כמו בעיניים פקוחות לרווחה.
פסים מובילי נגישות, באיכות ללא פשרות
כפי ששלטים לצד הדרך או לצד הכביש צריכים להיות מאירי עיניים ובולטים, כך גם פס מוביל נגישות. הבולטות של הפסים הללו איננה במילים כמובן כי אם בבליטה פיסית ממש. על פני הפס מותקנות בליטות שצריכות להיות מורגשות היטב תחת כפות הרגליים והנעליים. הייצור המוקפד דואג לכך שכל בליטה תהיה במקום הנכון. הייצור המוקפד דואג לכך שיהיו מרווחים תקניים ונאותים בין בליטה לבליטה. לעיתים הפסים הללו גם יעברו צביעה בצבעים בולטים שנראים היטב בסביבה. הצבעים הללו יכולים לסייע לאנשים המוגדרים כבדי ראייה, והם מסוגלים להבחין ברמה מסוימת של צבעים מנוגדים.
דגשים ראויים לציון על אמצעי הנגשה
עוד כמה דברים ראויים לציון בעניין זה. ראשית, את הפסים לא מפזרים סתם כך במרחב נתון. יש לתכנן במדויק את המיקום שלהם. יש לתכנן במדויק את המסלול האופטימלי. יש צורך להשתמש בחומרים איכותיים ועמידים, במיוחד כאשר מדובר בהתקנה חיצונית (לא בתוך מבנה).